sábado, 24 de abril de 2021

Clubes del Mundo: ZALGIRIS VILNIUS (Lituania) - El Club más laureado de Lituania

 







 

 

 

La traducción via Google al Lituano de la voz en Español del video.

Vaizdo įrašo balso vertimą ispanų kalba per „Google“ į lietuvių kalbą galite rasti nuorodoje į mūsų tinklaraštį šio vaizdo įrašo teksto aprašyme.


Sveiki atvykę į naują „Clubes del Mundo“ vaizdo įrašą. Šiandien persikeliame į Vilniaus miestą. Lietuvos sostinė ir kuri ispaniškai žinoma kaip Vilna. Jei klausysitės „Žalgirio“ žodžio, dauguma pagalvos apie garsųjį „Basket“ klubą. Bet šiuo atveju kalbėsime apie sėkmingiausio Lietuvos futbolo klubo „Žalgiris“ Vilniaus futbolo klubo istoriją.

Pavadinimas „Žalgiris“ mena Žalgirio mūšį, vykusį 1410 m., Tarp Lenkijos ir Lietuvos pajėgų, iš kitos pusės, ir Kryžiuočių.

Pradžioje klubas tarnavo kaip vieta „Žalgirio“ stadione, kuriame telpa 15 000 žiūrovų. Ketvirtojo dešimtmečio pabaigoje jį pastatė vokiečių belaisviai. Jis buvo naudojamas iki 2011 m. Įrenginys buvo sugriautas 2016 m., O jo vietoje buvo pastatyti namai.
Šiuo metu „Žalgiris“ savo namų rungtynes ​​žaidžia LFF stadione. Objektas priklauso Lietuvos futbolo federacijai, todėl Lietuvos futbolo rinktinė čia žaidžia savo tarptautines rungtynes. Jame telpa kiek daugiau nei 5400 žiūrovų.
Aptvaras buvo atidarytas 2004 m. Kaip „Futbol“ klubo „Vėtra“ futbolo stadionas, prie ankstesnės instaliacijos šalia Vilniaus stoties. Savo laiku tai buvo pirmasis atstatytas laukas iš privačių lėšų, taip pat pirmasis specialiai futbolo varžyboms.
2010 m. Dingus „Vėtrai“ Lietuvos futbolo federacija (LFF) įsigijo aikštę ir perkėlė ten savo būstinę.

Kitais metais buvo atliktas darbas paversti jį UEFA 3 kategorijos stadionu. Pakartotinis atidarymas įvyko 2012 m. Ir nuo tada juo naudojasi tiek Lietuvos futbolo rinktinė, tiek „Žalgiris“.

Klubas buvo įkurtas 1947 m. Kaip „Dinamo Vilnius“, Lietuvos Tarybų Socialistinės Respublikos valdžios institucijų tikslas - suburti geriausius Lietuvos futbolininkus į vieną komandą, įsikūrusią Vilniuje.

Nuo pat savo įkūrimo ji varžėsi Sovietų Sąjungos lygų sistemoje, skirtingai nei kiti Lietuvos klubai, kurie buvo iškritę į Respublikinę lygą. 1948 m. Komanda buvo pavadinta „Spartak Vilnius“, o nuo 1962 m. Ji priėmė dabartinį „Žalgiris Vilnius“ pavadinimą.
Šeštajame dešimtmetyje komandai pavyko surišti keturis iš eilės leidimus SSRS pirmajame divizione, nuo 1959 iki 1962 m. Po dviejų dešimtmečių žemesnėse kategorijose, jis grįžo į elitą kaip Antrojo diviziono čempionas 1982 m.
Geriausius rezultatus „Žalgiris“ paskelbė devintajame dešimtmetyje, įskaitant trečią vietą 1987 m. Sovietų Sąjungos pirmajame divizione. Tais pačiais metais jie Sovietų Sąjungos vardu iškovojo universiados aukso medalį.

Dėl trečios vietos lygoje jie 1988 m. Pirmą kartą dalyvavo Europos varžybose, kur juos pašalino Austrija Viena. Ypač nuo naujojo tūkstantmečio Vilniaus „Žalgiris“ tapo nuolatiniu UEFA žemyninių varžybų atrankos etapų dalyviu.

Tos komandos žvaigždėmis buvo vidurio puolėjas Arminas Narbekovas ir puolėjas Valdas Ivanauskas, taip pat Edgaras Jankauskas, Andrius Skerla ir Deividas Semberas, vėliau padaręs profesinę karjerą tarptautiniame futbole.
Pagrindinis klubo atstatymo elementas buvo mitinis treneris Benjaminas Zelkevičius, vadovavęs „Žalgiriui“ 1977–1991 m.
1990 m. „Žalgiriui“ pavyko užkariauti Baltijos lygą - varžybas, kuriose dalyvavo komandos iš Baltijos regiono.

Po Lietuvos nepriklausomybės „Žalgiris“ paliko sovietų lygos sistemą ir prisijungė prie naujos Lietuvos futbolo federacijos. Pirmųjų sezonų rezultatai buvo teigiami, nes 1991 ir 1992 metais buvo užkariautos dvi lygos ir trys taurės, visos vadovaujamos puolėjo Edgaro Jankausko. Tačiau komanda laimėjo paskutinę lygą 1999 m., O vėliau 2000-aisiais ją nustelbė besikuriantis FBK Kaunas.
Lietuvos ekonominė krizė neigiamai paveikė nacionalinį futbolą. 2008 m. Savininkas Vadimas Kastujevas buvo areštuotas dėl mokesčių vengimo, paliekant istorinį „Žalgirį“ be finansinės paramos ir ant dingimo slenksčio.

Federacijai atsiėmus profesinę licenciją, 2009 m. Nariai perėmė klubo kontrolę ir vėl įsteigė jį kaip „VMFD Žalgiris“ ir varžėsi iš antrojo diviziono. Po metų jie grįžo į aukščiausią skrydį.

Išnykus FBK Kaunas ir „Ekranas“, „Žalgiris“ vėl dominavo šalies varžybose. 2012 m. Jis nutraukė pralaimėtų rezultatų seriją laimėdamas Lietuvos taurę, o po to keturias lygas iš eilės 2013–2016 m. Sujungė. Tradicinį pavadinimą įmonė atgavo 2015 m.

2020 m. „Žalgiris“ laimėjo aštuntąją Lietuvos lygą. Jei prie to pridėsite 12 iškovotų taurių ir 7 nacionalines supertaures, kurias laimėjo, „Žalgiris“ tampa sėkmingiausiu klubu Lietuvos futbolo istorijoje.
Didžiausias klubo gerbėjų klubas yra žinomas kaip „Pietu IV“. Jos nariai palaiko komandą per visas rungtynes ​​Lietuvoje ir Europoje ir niekada nepalieka komandos ramybėje.

Jis niekada nepamirš, kad būtent „Žalgirio“ sirgaliai padėjo klubui išgyventi rimtą finansinę krizę.
„Žalgirio“ pasekėjai palaiko draugiškus santykius su Lietuvos „Atlanto“ pasekėjais. Tarptautiniu mastu yra glaudūs istoriniai ryšiai su Kijevo „Dinamo“ ir Ukrainos Karpatų Lvovo šalininkais bei su Gruzijos Tbilisio „Dinamo“ šalininkais.

Ir šiandien viskas. Kaip matėte, žalgiriečiai žaliuoja ir žavisi dideliu prestižu ir dėmesiu visoje Lietuvoje. Iš „Clubes del Mundo“ linkime „Žalgiriui“ kuo geriausios sėkmės. Kaip visada, laukiame jūsų kitame vaizdo įraše su nauja istorija apie pasaulio futbolą. Iki greito susitikimo, draugai.










No hay comentarios:

Publicar un comentario