lunes, 12 de abril de 2021

Clubes del Mundo: HAMMARBY IF (Suecia) - Tiene la asistencia de Público más alta de Escandinavia


 




Traducción al Sueco  via Google de la  Voz de Audio en Español.

Svensk översättning via Google

Idag på World Clubs reser vi till Stockholm, Sveriges huvudstad, för att berätta om Hammarby Idrottsförening Fotbollsförening, allmänt känd som Hammarby IF.
Hammarby spelar för närvarande i Alsvenkan, den första divisionen i svensk fotboll, och placeras tolfte i tävlingens historiska tabell.
Hammarby spelar sina hemmamatcher på Tele2 Arena, även kallad Stockholms arenan. Det är en multifunktionell stadion med ett infällbart tak beläget i Stockholm. Den har kapacitet att vara värd för 33 600 åskådare. Förutom Hammarby är det också ett annat Stockholm-lag, Djurgardens IF.
Stadionen var tänkt att vara värd för öppningsmatchen för 2013 års ishockey-mästerskap, men byggandet försenades och arenan slutfördes först i juli 2013.

Det första evenemanget på arenan var en match mellan Hammarby IF och Örgryte, som slutade oavgjort på 0, och hade 29 175 åskådare, ett nytt närvarorekord i kategorin Superettan, den svenska andra divisionen.
Hammarby är känt för sina entusiastiska fans och för att ha den högsta genomsnittliga närvaron i Norden. Hämtad inspiration från England introducerade Hammarby-fans fotbollssång till svenska monter 1970.

År 1915 grundades nuvarande Hammarby IF. Ingenjör Axel Robert Schönthal var den första presidenten och grundaren av klubben. Klubbens färger är gröna och vita, vilket återspeglas i dess topp och kit. Men mellan 1918 och 1978 spelade klubben i svarta och gula randiga tröjor, som ofta bildade klubbens bortafärger.

1920 tävlade Hammarby för första gången i Svenska Serien, då den högsta ligan i svensk fotboll. Under de kommande åren hade Hammarby en stark uppvisning i finalen i Svenska Mästerskapet 1922 och förlorade 1-3 mot GAIS.

Hammarby kvalificerade sig för att tävla under den första Allsvenskan-säsongen 1924. Rikard Larsson blev Hammarbys första målskytt och också den första målskytten i svensk ligahistoria. Klubben slutade så småningom sist i Allsvenskan från 1924-25 och förflyttades till andra divisionen.
 År 1937 och 1938 vann klubben andra divisionen, men kunde inte uppnå befordran. Å andra sidan lyckades han stiga 1939, där han slog IFK Norrköping efter enastående prestationer av sin målvakt och stjärnspelare Sven Bergqvist. Tyvärr kunde han inte behålla kategorin och sjönk igen.
Klubbens värsta ögonblick kom 1947, då det sjönk ner till fjärde divisionen och huvudstadens lag var långsamt att återvända till andra divisionen fram till 1951. Fyra år senare, 1955, återvände Hammarby äntligen till Allsvenskan League. Fram till 1970 hittade klubben inte sportstabilitet och levde under denna period flera nedgångar och kampanjer mellan Allsvenskan och 2: a divisionen.
Vid den tiden hade Nacka Skoglund, en av de bästa spelarna i svenska ligan. Oförglömligt var det olympiska målet jag gjorde mot Karlstad. 1984 uppförde klubben en staty till hans ära för Nacka Skoglund.
På 70-talet hade Hammarby stora stjärnor som Kenneth Ohlsson och målvakt Ronnie Hellström, som senare åkte till Tyskland för att spela för Kaiserslautern.
Fans vid den tiden började sjunga låtar för första gången.
Klubben skulle stanna på Allsvenskan under resten av 1970-talet och drar enorma folkmassor, med en femteplats i ligan som den bästa de fick.

Även 1978 ändrade klubben de svarta / gula färgerna på sina kläder till grönt / vitt

Under säsongen 1982 introducerade svensk fotboll ett tiebreaker-system för de bästa åtta lagen på Allsvenskan att avgöra en mästare. Ett slags play-off. Och Hammarby nådde finalen mot IFK Göteborg, förlorade finalen och proklamerade för första gången tvåa i svenska ligan.
Året därpå, 1983, nådde Hammarby Swedish Cup-finalen för första gången men förlorade igen mot Göteborg. Men när Göteborg kvalificerade sig för UEFA Cup det året kvalificerade sig Hammarby för UEFA Cup Winners Cup, deras första stora internationella tävling, där klubben förlorade mot Haka i Finland i andra omgången.

Klubben slutade nästan alltid på topp sex i ligan under 1980-talet.
1986 kunde han nå den tredje omgången av UEFA-cupen, vilket hittills är hans bästa rekord i Europa.
1988 kunde han inte undvika nedstigningen och kedjade flera nedfarter och stigningar under 90-talet.
1999 omorganiserades Hammarby IF som en paraplyorganisation, var och en av de enskilda idrottsavdelningarna bröt upp för att bilda oberoende klubbar, där fotbollssektionen bildade sin egen.
Innan säsongen 2001 gick klubben igenom några ekonomiska svårigheter. Men med sin tränare Sören Cratz som ledde laget tog klubben ledningen i den svenska ligan och i den näst sista matchen mot Örgryte vann klubben 3-2 och med det resultatet säkerställde de sitt första ligamästerskap. Allsvenskan.
Uppskattningsvis femtio till sjuttio tusen fans samlades i Södermalm och Medborgarplatsen för att fira titeln efter finalen. Tillströmningen var sådan att en sådan kvantitet bara hade setts hos de nationella fotbolls- och handbollslagen i Sverige.

Hammarby stannade i Allsvenskan resten av 2000-talet. 2003 slutade klubben som andra och blev andra plats i ligan.
Under det årtiondet deltog klubben också flera gånger i europeiska tävlingar, även om den inte kunde passera vid något tillfälle under de föregående kvalomgångarna.

De måste uppleva ett nedflytt igen 2009. Under 2010, med klubben i andra divisionen, nådde Hammarby en svensk cupfinal för tredje gången och förlorade 1-0 mot Helsingborgs IF. Klubben sjönk nästan till tredje år 2011, men räddas så småningom.
2014 utropades han till mästare i Superattan, svenska andra divisionen, och återvände igen till elitkategorin.
Därifrån uppnådde Hammarby en viss konkurrensstabilitet i svenska ligan och till och med 2019 slutade de tredje på finalbordet. Detta gjorde det möjligt för honom att spela i Europa League 2020 och återvända för att delta i en kontinental tävling efter mer än tio års frånvaro.
Några av Hammarby IF-posterna var följande:
År 2018 uppnådde han den högsta publikdeltagandet i Tele2 Arena, med 31 810 åskådare mot BK Häcken.
Deras största Allsvenskan-seger kom 1972 med 7–0 mot Halmstad BK och 2003 med 7–0 även mot Enköpings.
Den mytomspunna Billy Ohlsson är Hammarbys toppscorer genom tiderna, med totalt 94 mål i Allsvenskan mellan 1972 och 1986.

Å andra sidan är spelaren med flest framträdanden på klubben Kenneth "Kenta" Ohlsson, med nästan 400 uppträdanden för Hammarby.
Och för vår del är allt för idag. Vi kommer också ihåg att den här helgen en ny säsong av Swedish League har börjat, och att den är väldigt intressant. Det som är bra med Swedish League är att det alltid har en mängd olika mästare, vilket gör det väldigt attraktivt. Och som alltid uppmuntrar vi dig att prenumerera och dela våra videor. Vi ses som alltid i nästa video. Vi ses snart vänner.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario